Choreo Project – online program

By April 4, 2020Vijesti
1

Dragi plesači,
S obzirom da nam situacija sprječava druženje u dvorani do daljnjega, odlučili smo pokrenuti online plesnu edukaciju koja će sada biti dostupna svima, a ne samo članovima. Sada nam se napokon mogu pridružiti i plesači iz svih dijelova Lijepe naše i šire, koji su željeli učiti i plesati s nama. Bitno je samo da imate internet. :)

Trenutno nudimo dva online programa koja će se održavati cijeli travanj pod vodstvom Nataše Pavićević.
(Ako bude interesa, produžit će se i na svibanj / lipanj.)

Prvi program je za malo naprednije salserose – 𝗖𝗵𝗼𝗿𝗲𝗼 𝗣𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁, o kojemu možete pročitati više u nastavku.

Drugi projekt je 𝗟𝗮𝗱𝘆 𝗦𝘁𝘆𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗕𝗮𝘀𝗶𝗰𝘀 – za sve plesačice koje su minimalno advanced beginner level. O ovom programu pročitajte više na sljedećem linku:
https://www.natashafusion.com/?p=1708

𝗖𝗵𝗼𝗿𝗲𝗼 𝗣𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁

Footwork, movement, tehnika, vokabular – sve ćemo ove teme proći u sklopu ovog programa u kojem ćemo učit jednu salsa koreografiju. Stil salse koji ćemo plesati u koreografiji je NY salsa, odnosno salsa “na 2” s utjecajem afro-kubanskih plesova, dakle, radit ćemo ono što danas često nazivaju “afro-mambo”. :)

Razina će biti 𝙞𝙢𝙥𝙧𝙤𝙫𝙚𝙧 / 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙧𝙢𝙚𝙙𝙞𝙖𝙩𝙚, što znači da se očekuje da plešete salsu na 2 minimalno godinu dana, ili da ste iskusniji plesači drugih plesnih stilova. To ne znači da ne možete sudjelovati ako plešete kraće od ovog perioda, a imate volju i želju za plesom. To samo znači da ćete se morati malo više potruditi i raditi dodatno kod kuće sve materijale koji vam budu poslani. :)

Na koji način će se raditi?

Svakog vikenda u travnju dobit ćete video tutorial koji će sadržavati novi dio koreografije polako objašnjen u detalje kako bi ga mogli proći sami i upoznati se s materijalom (koliko dobro i detaljno ovisi o vama).
Svaki Č𝗘𝗧𝗩𝗥𝗧𝗔𝗞 od 𝟭𝟵:𝟬𝟬 do 𝟮𝟬:𝟭𝟱 𝗵, počevši od 𝟬𝟵. 𝘁𝗿𝗮𝘃𝗻𝗷𝗮, imat ćemo live online sat za koji ćete dobiti poseban link preko kojeg ćete se uključiti u sat. Koristit ćemo besplatnu Zoom aplikaciju za ove satove.
Na satu ćemo proći sve od zagrijavanja i raznih vježbica za movement i tehniku, do koreografije i istezanja na kraju, kao što bismo to radili da smo svi zajedno u studiju.
Na ovaj način moći ćete uživo postavljati pitanja oko svega što vam nije jasno ili želite da se bolje pojasni.
Poanta je da na satu možemo zajedno detaljnije proći materijal koji ste dobili u videu pa je potrebno da se bar upoznate s materijalom ili dijelom istog, a koji će vam svaki put biti poslan nekoliko dana ranije. Na taj način ćete live online sat moći puno bolje iskoristiti i puno više toga odmah primijeniti u plesu.

Dvaput mjesečno (polovicom i krajem mjeseca) šaljete snimke voditeljici kako bi pratila vaš napredak i poslala vam individualni feedback, odnosno komentar na vaš rad, kao i savjete na čemu možete više poraditi.

Osim navedenog, dobit ćete još dva dodatna tematska video tutoriala s korisnim savjetima i vježbama kako bi poboljšali tehniku i movement.

Što kad projekt završi?

Kada se prekine mjera ograničavanja društvenih okupljanja i Nacionalni stožer civilne zaštite to dopusti, želimo skupiti sve sudionike (koji budu mogli i željeli) jedan vikend u Salsa Fusion studiju. Tada bi odradili napokon intenzivniji zajednički trening, izveli zajedno ovu koreografiju na salsa partiju, te snimili plesni video. :)
(Ukoliko bude više polaznika iz nekog drugog grada ili regije, moguće je dogovoriti i treninge uživo izvan Zagreba i Salsa Fusion studija. Naravno, nakon karantene. :) )

Možete sudjelovati u ovom programu i samo tako da dobijate video materijale, uključujete se u online satove i radite koliko želite u svom tempu, bez obaveze slanja videa i/ili uključivanja u javnu izvedbu.

𝗖𝗜𝗝𝗘𝗡𝗔 ovog programa iznosi 150 kuna za mjesec dana. Podatke o uplati dobit ćete pri prijavi. Prijave primamo putem e-maila 𝗻𝗮𝘁𝗮𝘀𝗵𝗮.𝘀𝗮𝗹𝘀𝗮𝗳𝘂𝘀𝗶𝗼𝗻@𝗴𝗺𝗮𝗶𝗹.𝗰𝗼𝗺.
Kad uplata bude izvršena, bit će vam poslan prvi video tutorial s materijalom.
𝗣𝗔𝗞𝗘𝗧 koji uključuje oba programa, 𝗟𝗮𝗱𝘆 𝗦𝘁𝘆𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗕𝗮𝘀𝗶𝗰𝘀 i 𝗖𝗵𝗼𝗿𝗲𝗼 𝗣𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁, iznosi 200 kn za mjesec dana.

Kad krenemo s radom, svi će polaznici biti povezani u jednu grupu preko koje ćemo lakše komunicirati, dijeliti snimke i ostale materijale, dogovarati se i podržavati. :)

Nadamo se da će ovaj projekt okupiti i povezati plesače iz različitih krajeva i gradova, s različitim podlogama i znanjem, ali s jednakom voljom i ljubavi prema plesu te da ćemo zajedno lakše izdržati ovaj neobičan i neizvjestan period u kojem smo se našli. I da ćemo, kad sve ovo prođe, proslaviti sve kako najbolje znamo – PLESOM! :)