Nešto više o Anti

Anto Petričević rodom je iz Novog Sela pokraj Bosanskog Šamca. Hip Hop Freestyle plesom se kreće baviti sredinom 2011. godine kada se preselio u Osijek zbog studija. Sve započinje u plesnoj školi plesne skupine Funkee Sapiens gdje je pohađao sate kod nekoliko voditelja od kojih se najviše ističu Franjo Opačak, koji je svojim pedagoškim pristupom odigrao najbitniju ulogu u njegovoj početnoj fazi, te Nives Merčep, njegova prva trenerica koja mu je ponudila širi spektar osnova raznih uličnih i klupskih plesnih stilova. Već nakon dvije godine intenzivnijeg rada počinje ostvarivati rezultate na natjecanjima kako u Hrvatskoj, tako i u susjednim državama, gradeći tako svoju reputaciju.

Godine 2013. svoju plesnu edukaciju seli u Austriju, točnije u Graz. Tamo pohađa satove u plesnoj školi Let’s Move koju vode plesači plesne skupine Bagage Crew – Alex Tesch i Joana Fürnschuß. U tom periodu sudjeluje na raznim natjecanjima po Austriji, pohađa mnoge radionice, počinje sam raditi kao plesni pedagog te se kreću rađati ideje, vlastite perspektive, odnosno struktura Hip Hop Freestyle plesa.

Po povratku u Hrvatsku, 2014. godine, seli se u Zagreb gdje nastavlja jednakim tempom i usponom kao i prije odlaska. Dobrim rezultatima na natjecanjima pridružuju se održavanje radionica, suđenje natjecanja, vođenje plesnih sati u Kulturnom centru Dubrava u PMP studiju i Funkadelik plesnoj školi, te je imao i prilike iskušati se kao ko-koreograf u konceptu hip hop kazališta. U narednih nekoliko godina se usavršava kao plesni pedagog koji se najviše fokusirao na dobnu skupinu od 8 do 12 godina, a njegovo plesno sazrijevanje te više razumijevanje kako glazbe tako i njegovog primarnog plesnog stila dovodi do kompleksnije plesne strukture koja u tom obliku, širini i dubini još nije viđena na ovim prostorima. Uvelike je na njegovu plesnu perspektivu, odnosno strukturu, utjecala njegova socio-kulturološka i akademska pozadina, točnije – lingvistički studiji. Sa svojim utjecajem i radom nastavlja dalje.

C.flow kidz

Hip Hop Freestyle plesni sati održavaju se dva puta tjedno po sat vremena za skupinu do maksimalno 15 polaznika. Prvenstveno su namijenjeni za dobnu skupinu od 8 do 12 godina, ali ovisno o procjeni voditelja moguće je sudjelovanje mlađim i starijim polaznicima od predviđene dobne granice. Prethodno znanje nije potrebno. Kao što sam naziv kaže, fokusirat ćemo se na razvijanju umijeća freestylea. Kroz razne plesne vježbe uz razvijanje motorike, koordinacije, snage, balansa, fleksibilnosti, ritma, muzikalnosti te kreativnosti, potičemo i individualne kvalitete polaznika kako bi se postigao najbolji mogući rezultat te vlastiti plesni stil. Unatoč individualnom pristupu ne manjka za timskim duhom unutar grupe. Uz sve navedene benefite treniranja plesa, istaknuli bi nama najbitniji, a to je sam karakterni razvoj polaznika – sigurnost, odlučnost i sampouzdanje su samo neke od kvaliteta koje se jave u prepoznatljivijoj mjeri. Također velik naglasak stavljamo i na samostalnom, kritičkom razmišljanju jer će ono dugoročno dovesti do neslućeno velikih rezultata. Sve navedeno je naravno servirano uz veliku dozu zabave jer je to ples i to je u suštini njegova najbitnija zadaća.

C.flow

Hip Hop Freestyle plesni treninzi za napredne održavaju se minimalno šest puta mjesečno (od toga su najmanje dva sessiona) u trajanju od 90 minuta (sessioni traju po 120 min) za skupinu do maksimalno 15 polaznika. Mogući su i drop-inovi uz prijavu, ukoliko mjesta nisu posve popunjena. Potrebno je predznanje i volja za freestyleom. Treninzi će biti u obliku provjerenog koncepta vođenja treninga za napredne polaznike, tzv. „Cypher“ princip treninga (to ne znači da polaznici čitav trening plešu u cypheru). Pedagog unutar takvog oblika treninga nema ulogu voditelja, nego moderatora, što mu daje više vremena i mogućnosti maksimalno individualizirati pristup na treningu. Na treningu će se podrobnije prolaziti teme gdje je potrebno više plesno i glazbeno razumijevanje. Nije striktno vezano za jedan plesni stil, ali će se pristupati svemu iz perspektive Hip Hop Freestylea. Program će biti podijeljen u dvije kategorije: stalni članovi i drop-inovi. Razlikovat će se u tome što stalni članovi imaju sljedeće benefite: besplatne dodatne sessione, pristup zatvorenoj Facebook grupi u kojoj se vode diskusije, dijele ideje, glazba, pravovremeno informira o predstojećim događajima, dogovaraju zajednička putovanja na natjecanja, organiziraju individualni sastanci u kojima analizom plesa polaznika, prema njegovim vlastitim afinitetima ili procjeni pedagoga prema vlastitoj perspektivi, zajedno pronalaze najbolje moguće rješenje za vlastiti napredak. Cilj: individualni napredak koji ujedno diže i nivo grupe, dizanje samosvijesti, samopouzdanja te sposobnost samostalnog, kritičkog razmišljanja.