1
1

Nešto više o Nataši

Nataša Pavićević počinje plesati jazz dance s 12 godina u plesnom studiju Art Dance u Puli, pod vodstvom Tatjane Samuele Ban. U Puli također završava i Osnovnu glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova. Dolaskom u Zagreb na studij postaje članicom plesnog studija Kelkope gdje pleše MTV jazz pod vodstvom Tamare Savićević naredne četiri godine.

U ljeto 2007. godine počinje se intenzivnije baviti salsom te otada pohađa brojne plesne festivale i radionice širom Europe gdje uči od nekih od najboljih plesača i pedagoga u svijetu. Ljubav prema plesu često je odvodi i na edukaciju u New York. Tu se konstantno usavršava u raznim plesnim stilovima u plesnim centrima kao što su Broadway Dance Center, Peridance Center, Alvin Ailey i drugi. Ponajviše se educira u stilovima kao što su salsa (NY stil), latin jazz, afro cuban, street jazz, hip hop i house.

Masacote Dance Company

U nekoliko navrata ima priliku intenzivno trenirati sa svojim plesnim i pedagoškim uzorima, Anom i Joelom Masacote iz Bostona, te pohađati njihov plesni kamp.  Godine 2011. također dobija priliku surađivati s njihovim plesnim ansamblom, Masacote Dance Company, te nastupati s njima na međunarodnom salsa festivalu u Istanbulu.

Natjecanja i priznanja

Kao članica hip-hop grupe plesnog studija Keiko osvaja prvo mjesto na državnom prvenstvu u Splitu 2013. godine u kategoriji hip-hop formacija. Ubrzo nakon toga počinje voditi hip-hop grupu u plesnom studiju Keiko, koja na državnom prvenstvu u Splitu 2014. godine osvaja drugo mjesto u kategoriji street show-a.

Na Dance Fest natjecanju u Novom Sadu u studenom 2015. osvaja drugo mjesto u kategoriji MTV male grupe (PS Fusion), treće mjesto u kategoriji MTV parovi (PS Fusion), drugo mjesto u kategoriji hip-hop male grupe (PS Hip Hop House), te treće mjesto u kategoriji open formacije (PS Hip Hop House).

Nastupi i radionice

Kao solo instruktorica i plesačica, ali i kao članica plesne skupine Las Caras Lindas, nastupala je i podučavala na Hrvatskim (Šibenik – Salsa Beach Splash, Zagreb – Valentine’s Salsa Festival, Rovinj – Croatian Summer Salsa Festival, Pula – Salsa Latina Istriana, Split – SalsaSplit Weekend) i međunarodnim festivalima salse (UK – Clave Latina Festival; Francuska, Pariz – Salsounds 70’s; Danska – Copenhagen Salsa Festival; Austrija – Salsa Splash Graz; Rumunjska – Salsa Addicted Festival).

Konstantno usavršavanje

Konstantno se usavršava u raznim plesnim stilovima na radionicama i seminarima domaćih i stranih pedagoga, te je upravo miješanje stilova ono što je ističe kao plesača i koreografa. Radila je za razne plesne studije u Zagrebu: Keiko, Fever, Escape, Fusion, DanzArt, gdje je vodila razne plesne stilove.
Danas vodi vlastiti plesni studio Salsa Fusion koji se fokusira na podučavanju njujorškog stila salse (“on 2”), ali i drugih plesnih stilova.

«Sa strane» je i profesorica engleskog jezika i književnosti, radila je u raznim školama stranih jezika te volontirala četiri godine u Medveščaku, Domu za starije, sve dok joj poduzetnički život nije preuzeo većinu vremena. :)