1
1

Nešto više o Nataši

Nataša Pavićević počinje plesati jazz dance s 12 godina u plesnom studiju Art Dance u Puli, pod vodstvom Tatjane Samuele Ban. U Puli također završava i Osnovnu glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova. Dolaskom u Zagreb na studij postaje članicom plesnog studija Kelkope gdje pleše MTV jazz pod vodstvom Tamare Savićević naredne četiri godine.

U ljeto 2007. godine počinje se intenzivnije baviti salsom te otada pohađa brojne plesne festivale i radionice širom Europe gdje uči od nekih od najboljih plesača i pedagoga u svijetu. Ljubav prema plesu često je odvodi i na edukaciju u New York. Tu se konstantno usavršava u raznim plesnim stilovima u plesnim centrima kao što su Broadway Dance Center, Peridance Center, Alvin Ailey i drugi. Ponajviše se educira u stilovima kao što su salsa (NY stil), latin jazz, afro cuban, street jazz, hip hop i house.

Masacote Dance Company

U nekoliko navrata ima priliku intenzivno trenirati sa svojim plesnim i pedagoškim uzorima, Anom i Joelom Masacote iz Bostona, te pohađati njihov plesni kamp.  Godine 2011. također dobija priliku surađivati s njihovim plesnim ansamblom, Masacote Dance Company, te nastupati s njima na međunarodnom salsa festivalu u Istanbulu.

Natjecanja i priznanja

Kao članica hip-hop grupe plesnog studija Keiko osvaja prvo mjesto na državnom prvenstvu u Splitu 2013. godine u kategoriji hip-hop formacija. Ubrzo nakon toga počinje voditi hip-hop grupu u plesnom studiju Keiko, koja na državnom prvenstvu u Splitu 2014. godine osvaja drugo mjesto u kategoriji street show-a.

Na Dance Fest natjecanju u Novom Sadu u studenom 2015. osvaja drugo mjesto u kategoriji MTV male grupe (PS Fusion), treće mjesto u kategoriji MTV parovi (PS Fusion), drugo mjesto u kategoriji hip-hop male grupe (PS Hip Hop House), te treće mjesto u kategoriji open formacije (PS Hip Hop House).

Nastupi i radionice

Kao solo instruktorica i plesačica, ali i kao članica plesne skupine Las Caras Lindas, nastupala je i podučavala na Hrvatskim (Šibenik – Salsa Beach Splash, Zagreb – Valentine’s Salsa Festival, Rovinj – Croatian Summer Salsa Festival, Pula – Salsa Latina Istriana, Split – SalsaSplit Weekend) i međunarodnim festivalima salse (UK – Clave Latina Festival; Francuska, Pariz – Salsounds 70’s; Danska – Copenhagen Salsa Festival; Austrija – Salsa Splash Graz; Rumunjska – Salsa Addicted Festival).

Konstantno usavršavanje

Konstantno se usavršava u raznim plesnim stilovima na radionicama i seminarima domaćih i stranih pedagoga, te je upravo miješanje stilova ono što je ističe kao plesača i koreografa. Radila je za razne plesne studije u Zagrebu: Keiko, Fever, Escape, Fusion, DanzArt, gdje je vodila razne plesne stilove.
Danas vodi vlastiti plesni studio Salsa Fusion koji se fokusira na podučavanju njujorškog stila salse (“on 2”), ali i drugih plesnih stilova.

«Sa strane» je i profesorica engleskog jezika i književnosti, radila je u raznim školama stranih jezika te volontirala četiri godine u Medveščaku, Domu za starije, sve dok joj poduzetnički život nije preuzeo većinu vremena. :)

Neki od plesača i učitelja čije je radionice, seminare i satove Nataša pohađala u raznim plesnim stilovima širom svijeta (i to i dalje čini):

Salsa & Co (Cha-cha-cha, Pachanga, Afro-cuban, Latin Jazz…)

Eddie Torres
Frankie Martinez
Franklin Diaz
Magna Gopal
Bersy Cortez
Rodrigo Cortazar
Adolfo Indacochea
 Tania Cannarsa
Ana and Joel (Masacote DC)
Victor and Burju (Hacha y Machete)
Tito & Tamara
Juan Matos
Amneris Martinez
Maykel Fonts
Charlie Garcia
Yamulee DC
Karel Flores
Melissa Rosado
Carla Voconi
Shani Talmor
Marco Ferrigno
Natalia Lopez
Sekou McMiller
Mouaze Konate
Santo Rico
Alafia
Alberto Valdes
Stevie Insua
Noibis Licea
Supermario
Oliver Pineda
Fernando Sosa (Tropical Gem)
Leon Rose
Jasmina & Antonio Berardi
Yeni Molinet
Yusimi Moya Rodriguez

. . .

Street styles / jazz dance (hip-hop, street-jazz, jazz, house, dancehall, waacking, voguing, popping, locking, west coast swing…)

Kyle Hanagami
Candance Brown
Kevin Maher
Brian Friedman
Camillo Lauricella
Nika Kljun
Wildabeast
Janelle Ginestra
Yanis Marshall
Mecnun Giasar
EZ Twins
Anthony Lee
Dana Foglia
Jared Jenkins
Neil Schwartz
Rudi Smit
Aviance Milan
Archie Burnett
Javier Ninja
Sekou Heru
Princess Lockeroo
Nadine Sieber
Jorge Vasquez
Korie Genius
Kenichi Kasamatsu
Francisco Gomez
Jordan Frisbee & Tatiana Mollmann
Federica Loredan
Željko Božić
Marko Stamenković
Marija Matković
Nina Vidošević
Vesna Grandeš
Igor Barberić
. . .