Salsa Fusion Lab

O čemu se tu radi?

Zahvaljujući Choreo projektima i motiviranim plesačima koji žele trenirati intenzivnije i redovito, odlučili smo pokrenuti nešto posve novo – Salsa Fusion Lab.

Ne radi se o tečaju salse, već se radi o intenzivnijim plesnim treninzima za naprednije plesače koji se baziraju na salsi, ali obuhvaćaju i mnogo šire područje. Dva puta tjedno po 90 minuta (uz povremene dodatne treninge i probe) radimo na body-movementu, footworku, afro-kubanskim plesovima, groove-u, ekspresiji, scenskom nastupu, ali i drugim plesnim stilovima. U sklopu ove grupe, organiziramo i satove s gostujućim instruktorima drugih plesnih stilova kroz koje se upoznajemo s raznim tehnikama i širimo plesni vokabular.

Ova grupa jednom do dva puta godišnje sprema i koreografije s kojima nastupa, međutim, možete trenirati u grupi i ukoliko niste zainteresirani za nastupe, već samo za treninge.

Kako izgleda jedan tipičan trening?

Trening započinje zagrijavanjem (zagrijavanje kralježnice i svih mišića kroz rollove i kratke vježbe izdržaja / snage), nakon čega prelazimo na seriju vježbi izolacija kroz prostor. Dijagonale kroz prostor započinju jednostavnijim izolacijama kojima budimo svaki dio tijela, zatim prelazimo na kombinacije tih izolacija, a naposlijetku vježbamo i pokrete raznih afro-kubanskih plesova. Ovo je najčešće i najduži dio treninga. Nakon ovog dijela sata prelazimo na kraću kombinaciju (koreografiju) koja se, ovisno o treningu i cilju, više fokusira na body-movement, na footwork, ili kombinira oboje. Ovisno o temi sata, više ćemo se fokusirati na određene stvari (pr. ponekad ćemo raditi pachanga groove, ponekad se dotaknuti i freestyle vježbica, ponekad ćemo raditi na isplesavanju koreografije i scenskom nastupu, itd.). Na kraju treninga slijedi istezanje kako bismo oporavili i opustili mišiće.

Kada?

Satovi se održavaju PONEDJELJKOM od 20:20 do 21:35 h.