Više o Luki

Luka Mijalković počinje plesati 2010. godine u splitskom klubu D’N’F kod trenerica Kaje Botice i Vedrane Grčić. U D’N’F-u je naučio osnove street plesnih stilova i sudjelovao na natjecanjima Hrvatskog show dance saveza, a 2013. počinje voditi i početničku hip hop grupu. Dvije godine kasnije seli u Zagreb te počinje plesati u Funkadeliku kod Vesne Grandeš, gdje se nastavlja baviti raznim street plesovima (hip hop, house, popping, locking, waacking, vogue), s najvećim naglaskom na house kojeg počinje voditi 2017. godine. Od tada sudjeluje na festivalu Streetforma, u cabaret programu Jazz&Cabaret kluba Kontessa te pleše na nastupima kolektiva House of Flamingo. Od većih komercijalnih projekata, ove je godine plesao na koncertu Nine Badrić u Areni.

Osim što se bavi plesom, Luka studira psihologiju te će vas svojim pozitivnim pristupom i energijom zasigurno potaknuti da zavolite ovaj plesni izričaj!

Više o satovima housea

House je klupski plesni stil nastao kasnih 70-ih i ranih 80-ih godina 20. stoljeća u klubovima u Chicagu i New Yorku. Na razvoj ovog stila utjecali su afrički plesovi, step, jazz, mambo pa čak i borilačke vještine poput capoeire.

Karakteriziraju ga brz i kompleksan footwork, “jacking” – specifična kretnja torza naprijed i natrag poput valova, te “lofting” – fluidno, mekano i kontrolirano kretanje (koje često koristi elemente na podu, “floor-work”).

Plesači bi na podiju u klubu formirali krug (tzv. “cypher”) unutar kojeg bi se jedan po jedan izmjenjivali i improvizirali na glazbu. Jedni drugima su bili inspiracija i učitelji te je s vremenom nastala baza nekih osnovnih koraka koji danas spadaju pod “syllabus” house plesa. Međutim, sami koraci ne čine house, već kombinacija koraka, osjećaja, muzikalnosti i groove-a. ?

 

Satovi se održavaju PETKOM od 19:15 do 20:30 h.